Προληπτική Οδοντιατρική Φροντίδα

Προληπτική Οδοντιατρική Φροντίδα


Οδοντιατρική Εξέταση

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, ο οδοντίατρος θα καθαρίσει προσεκτικά και θα γυαλίσει τα δόντια σας, πράγμα που θα εξαλείψει τα επιβλαβή βακτήρια που θα προκαλέσουν περιοδοντική νόσο. Στη συνέχεια εξετάζουμε ξεχωριστά κάθε δόντι, αναζητούμε κοιλότητες, αδύναμα σημεία και αποτυχία προηγούμενων αποκαταστάσεων που απαιτούν προσοχή. Εάν μπορέσουμε να εντοπίσουμε έγκαιρα αυτά τα προβληματικά σημεία, μπορούμε να παρέχουμε μικρές, αντί περίπλοκες, αποκαταστάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην πρόληψη περαιτέρω ζημιών.

Ως μέρος των προληπτικών σας εξετάσεων, ο οδοντίατρός σας θα παράσχει επίσης έναν κλινικό έλεγχο του στοματικού και του γλωσσικού βλεννογόνου.

Η πρόληψη και η διάγνωση ασθενειών των ούλων και των οστών είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικές. Ο περιορισμός των ζημιών και η διόρθωση προβλημάτων μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απώλεια και την αντικατάσταση των δοντιών. Για να μειώσετε τον κίνδυνο για οδοντικά νοσήματα, ενθαρρύνουμε θερμά τους ασθενείς μας να προγραμματίζουν οδοντιατρικές εξετάσεις και καθαρισμούς ρουτίνας, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Φυσικά, το διάστημα αυτό καθορίζεται από την κατάσταση της περιοδοντικής και οδοντικής υγείας τους.

Ακτίνες Χ

Μερικές φορές οι προβληματικές περιοχές σχηματίζονται σε μέρη που δεν μπορούμε εύκολα να δούμε, όπως μεταξύ των δοντιών ή κάτω από τα ούλα. Χρησιμοποιούμε ακτινογραφίες για να εντοπίσουμε αυτές τις κρυφές περιοχές. Επιτρέποντάς μας να επιθεωρήσουμε κάθε χιλιοστό κάθε δοντιού, οι ακτινογραφίες μας βοηθούν να πιάσουμε και να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα που ίσως δεν είχαμε δει με γυμνό μάτι. Η πρακτική μας έχει ένα ψηφιακό σύστημα ακτίνων Χ που έχει πολλά οφέλη για τους ασθενείς μας. Η έκθεση στην ακτινοβολία είναι ένα κλάσμα του τι ήταν με τις παραδοσιακές οδοντικές ακτίνες X, βλέπουμε την εικόνα στις οθόνες του υπολογιστή μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορούμε να μεγεθύνουμε και να αλλάξουμε την εικόνα για μεγαλύτερη σαφήνεια και μπορούμε ακόμη να στείλουμε τις εικόνες σε ειδικούς για να συντονίσουμε θεραπευτική αγωγή. Συνιστάται η λήψη ακτίνων Χ να γίνεται τουλάχιστον μία φορά σε 18 μήνες. Εντούτοις, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε τα διαστήματα λήψης ακτίνων Χ, με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες των ασθενών.

Φροντίδα στο σπίτι

Οι σημαντικές, τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο σας, δεν αποτελούν αντικατάσταση της καθημερινής φροντίδας που απαιτείται από το χαμόγελό σας. Για να αποφύγετε τη δημιουργία πλακών, θα πρέπει να βουρτσίζετε και να καθαρίζετε με νήμα τα δόντια σας καλά μετά από κάθε γεύμα. Η πρόληψη της πλάκας με τη σειρά της, εμποδίζει τις κοιλότητες και τις ασθένειες των ούλων.

Γνωρίζουμε ότι θέλετε να διατηρήσετε την υγεία και εμφάνιση του χαμόγελού σας άριστη, ακόμη και μεταξύ των επισκέψεων. Παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας τις πιο σύγχρονες πληροφορίες και τεχνικές, ώστε να μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό. Συζητήστε με ένα μέλος του προσωπικού μας για να μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για να διατηρήσετε υγιή δόντια και ούλα.

Απόκρυψη